OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Министерството на културата удостои Иван Андонов – председател на читалище „Братство 1869“ Кюстендил с Почетния знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики (златен) и грамота. Това бързичко качиха по мрежите от екипа му. Отличието се присъжда на дейци от различни области на културата и изкуствата за техния принос за поддържането и разпространението на българските традиции и духовност у нас и по света в навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Тази година официалната церемония по връчването на наградите „Златен век“ ще бъде насрочена през есента. Причината са въведените ограничения за провеждане на събития и противоепидемичните мерки, свързани с пандемията от COVID-19. Сред отличените творци са Васил Найденов, Александрина Пендачанска, проф. Милена Моллова и др.
С решение на Върховният читалищен съвет на Съюза на народните читалища в България Иван Андонов бе удостоен и със званието „Заслужил читалищен деятел“.
Разбира се. „Честито“ да е. Макар, че… Да си читалищества Андонов, а не да се вре по разни политически комбинации и из местни конфигурации. Червените често споменават кал е бил пети в тахната листа за парламентарен вот. Дни след вота преминал при „десния“ Паунов и неговата коалиция „Кюстендил“. Че и шеф на общинския съвет бива. Че и на някакви комисии по Програмата за развиите на селските райони шеф. Че и. Че и колко професори и разни преподаватели се точат един след друг тука, в „Братство“ да журират ли журират. В всичко е под егидата на кмета – как иначе. Китарата, Кестените, Славея, Пауталия-та и какво ли не. Да поспре малко. Да си читалищества. Да си поддържа веселяшкия клуб „Иване, Иване“ на Ивановедн /20 януари/- А, и да не цица непрекъснато от европрограми, някои от които са нелепи и смешни. А, да бачка. Той умее да тича, ама да спре с кляначките.
Така един ден и до … орден „Стара планина“. Дай, боже!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *