Жена над 70 години почина от КОВИД-19 в кюстендилската болница, каза гл. лекар на здравното заведение д-р Александър Величков. Това е дванадесетата жертва на заразата в града.Прави впечатление, че всички жертви са в областния град, а четири са починалите в ромския км.Изток, който остава под карантина до 8 юли. И съпругът на починалата жена е в болницата с КОВИД-19, и той е в тежко състояние, каза гл. лекар д-р Величков. Кюстендилци коментират, че двамата работели на магазин – доста посещван. Ясно е, че са били под голям рист от заразата.
Работа на лекарите и вирусолозите и епидемиолозите е да обяснят ставащото. Според кмета Петър Паунов градът се спрява добре, епидемията при ромите отшумява благодарение на диалога, който се води с тази общност от страна на властите. Това, че те били осъзнали голямата отговорност да не се събират, да не излизат, да слагат маски. И т.н. Дали и кметът си вярва, че това е така. Нека си вярва.
А понеже Паунов на всяка втора дума споменава Бога – редно е да има панихида за 12-те жертви от КОВИД-19 в града. Някои от тях са и известни – като първия, който си отиде, държеше ателие за художествени и дизайнерски услуги, полиграфия, сувенири. Както и счетоводство. Няма значение. Светла да е паметтта им!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *