И на Езерата взе да им върви много много
Огромна лавина падна над хижа „Рилски езера” в Рила планина. Видеото е заснето случайно от туристка в района. На кадрите се вижда как секунди преди лавината да тръгне, скиор се спуска в забранен участък,. Веднага след него се откъсва огромната снежна маса. Едновременно са се свлекли тонове сняг от четири улея. По чудо няма пострадали. Веднага след лавината напълно против всякакви правила в участъка се спуска още един скиор.Видео, което се разпространи във Фейсбук, разкри, че огромната лавина, която се активира на Улеите в района на Седемте рилски езера, е предизвикана от сноубордист. „Улеите се взривиха“, е коментарът на Георги Илков над кадрите на страницата му в социалната мрежа.От Планинската спасителна служба предупреждават, че в момента лавинната опасност е от най-висока степен.. Не карайте по улеите и при дупките до влека в посока Скакавица, предупреди скиорите и запалените по екстремното зимно каране по планината планинският спасител от Дупница Божидар Джокин.
Преди десетина дни на Езерата замръзна 42-годишна кюстендилка, облечена като за пазаруване в кварталния магазин, но се качила да си „говори с бога“ по циркуса. Лятото пък скандал след скандал по Езерата – коне тъпчат пътеките, джипове и АТВ-та порят по красивите хребети, багери къртят около езерото Бъбрека. Туристи и напети фолктанцьори се къпят безнаказано по езерата И пр. и пр.
Какно става с тия Езера. Много зачестиха нещата. Та нали учителят Дънов го избра за най-честото и светло място на Земята и негови последователи всяко лято обсаждат района. Тая многотия горе не е на хубаво. Ще има още лавини – всякакви.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *