А по-скромно
Благодарности към всички участници в изборния процес. Абсолютно никакви забележки към никого. Много добра организация при получаването на протоколите в РИК – Кюстендил в изборната нощ. Това споделиха по време на днешната работна среща представители на институции и общински администрации, ангажирани при провеждане на изборния процес в област Кюстендил. На срещата, свикана от областния управител инж. Александър Пандурски, бе обсъдено как е преминал изборният ден на 14 ноември и какво може да се оптимизира за провеждането на втория тур тази неделя. Областният управител от своя страна също благодари на всички институции за създадената организация при провеждане на първи тур на президентските избори и на изборите за НС. „Надявам се да отстраним възникналите проблеми в рамките на тези няколко дни преди втория тур за президент и вицепрезидент. Обръщам се с молба, въпреки умората, която се е натрупала във вас, с общи усилия да продължим и да довършим работата си по най-добрия начин“, коментира още инж. Пандурски. Зам. областният управител Емил Атанасов и главният секретар на ОА Гергана Михайлова също споделиха, че всичко е преминало спокойно и не са възникнали сериозни проблеми при организиране на изборния процес.„Надявам се и на втори тур всичко да бъде нормално, да бъдем екипни и стиковани с останалите институции и общински администрации по места“, коментира ст. комисар Пламен Стоилов и благодари за свършената работата от страна на служителите на МВР. Пишат в информационно съобщение от областната управа.
А, по-скромно. В такъв кротък регион като Кюстенидлския какви инциденти и сакатлъци да стават .А, че чак пък толкова добре да са се организирали за вота – не е вярно. Достатъчно е да споменем това, че обещаните шатри с газови печки за отопление за пристигащите да отчетат изборните резултати не бяха ситуирани. Претенции имат и карантинирани – секцията с подвижната урна минала по два пъти на адресите им заради объркване на регистрацията. И друго – от РИК не подаваха никаква информация за избирателната активност на медиите. Така процентът към 10 ч. беше качен към … 14 ч. Както и за подаден жалби или сигнали до прокуратурата. Чак след 20 ч. от Областната дирекция на полоцията на ст. комисар Стоилов обявиха за 4 установени случаи на нарушения. Ни дума за какво става въпрос. И т.н.
Да си сипем похвали е много лесно. Работа, прецизност, оперативност. Трудно е да ги чакаш от областните и общински чиновници.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *