Поповете се вгербериха
За пореден път поповете от Кюстендил показаха усърдие пред бившите управляващи .На откриване кампанията на ГЕРБ в новопокрития и новобоядисан централен храм в Кюстендил днес архирейският наместник на града архимандрит Исаак влажил цялата си професионална вещина и страст да благослови номинираните 8 в листата на Бойко-Борисовата партия в 10 МИР. И не само сега .Когато наскоро самият бат Бойко дойде в града /на Голяма Богородица беше/ всички видяха непоправимата му близост с тукашните попове и свещеници. Вярно, че при кабинета „Борисов-3“ се дадоха пари за ремонти на храмовета в града /и за Граничката обител „Св.Лука“/, ама чак дотам – не е редно. „Добре, че ги даде на нас, на черковните хора, тия пари, ако ги беше дал на мафията, отдавна да са похарчени“, обобщават от местното духовенство. И са готови да му целуват ръка на Бойко Борисов, вместо да е обратното.
И сега, в поредната предизборна кампания, пак престараване и кланячки. Ами и други коалиции стартират кампанията, ще ли дядо Исаак да служи така патосно и предано и за тях. Едва ли.
А за самите кандидати – така се бяха барнали милите. Едва ли някой от тях е чел Кърт Вонегът, та да знае- „избягавйте всички начинаиня, които изискват нови дрехи“!…

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *