Семкаджийски работи

172_7285
Трима съветника внесоха по надлежния ред на заседание на минипарламента в Кюстендил да отпадне забраната за продажба на открито на небелени семки и ядки. Двама от тях – Кирил Станчев и Димитър Велинов, са юристи. Третият инж. Огнян Атанасов наскоро беше избран за заместник-председател на националната секция към камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, лидер е на местното сдружение „Пауталия на бъдещето“, признат експерт, попадна за известно време в екипа на вицепремиера Меглена Кунева. Естествено – докладната не мина. „Това не е най- належащият проблем за Кюстендил. Моля да не се приеме и по хигиенни съображения“, парира семкаджийството в минипарламента кметът Петър Паунов. Ако семките на открито бъдат реабилитирини, имиджът на Кюстендил като чист град ще пострада, мотивираха гласуването си „против“ някои съветници.
„Мотивът“ със семките беше дискутиран в деня, когато в ранните часове мраз попари на 100 процента черешовата, ябълковата реколта, кайсиите в региона. И в деня, когато от института по земеделие апелираха общината, областният шеф да подготвят искане за отпускане на средства за ощетените от апокалиптичната за овощарите пролет компенсации, за да могат ад оцелеят. Но това убягва от вниманието на съветниците. Семките са по-важни. Все още не се прави сериозна рехабилитация на уличната мрежа, след като асфалтнаjа база в Копиловци е с отнет лиценз заради амортизирана технология. Но и това не е важно да му се търси решение. Финансово общината не е в цветущо състояние /поне така се говори под сурдинка/, но и това не актуално. Все още не отшумяват съдебните схватки по продажбата на общински обекти – Чифте баня, градския плаж, резиденцията Ючбунар и др.
Само „семкаджийството“ да не стане нарицателно за имиджа на минипарламента. Що за идеи се раждат, що за комисии са тези, които го пускат да се разглежда в зала. Нали на съветниците се плаща – макар и да не е голям хонорарът им, около 400 лева. Даже и те са им много, ако продължават да вкарват в дневния ред такива „съществени и умни неща“. Поне за пакетче семки за ден ще имат. На открито или на закрито ще си ги купуват! Колко му е след време пак да го поставят за разискване и дискусии, този път ще се намерят някои други трима съветника.

Юг News

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *