Закани и команди от Жабокрек

Жабокрек-2023 отново се случи. Червена фиеста и бруталност. Пък и лидерката Корна дойде – как иначе. За да ги изговори как дойде едно друго и да надъха местните червенюги .Изборите са само след 2 месеца.И ефектът се получава. „В процес на активна работа сме по отношение кандидатурите на кметове на общини, засега със сигурност издигаме досегашните кметове на общините Трекляно -Радко Петрунов, на Невестино Димитър Стаменков и на Бобошево Крум Маринов. Предвижданията ни са от деветте общини в пет да има наши кметове, вероятността общините да са шест не се изключва. В Община Бобов дол подкрепяме сега изпълняващия длъжността кмет Елза Величкова което сме правили и на предишни местни избори.“ обясни областният координатор Бойко Клечков. За община Дупница от БСП ще бъде издигната отново кандидатурата на Първан Дангов, очакванията там са за първото място в предвид сегашните неразбирателства там. „Като областен председател на БСП целта ми е да спечелим и две от по-малките общини Кочериново и Сапарева баня.“ категоричен е областният председател на БСП Кюстендил Бойко Клечков. За отбелязването на 79 години от акцията на партизаните от Рило-Пиринския отряд, воден от командира Васил Демиревски-Жельо в местността Жаббокрек, от Област Кюстендил са се включили много членове и симпатизанти, от Кюстендил са тръгнали четири автобуса, от Невестино-два, от Дупница и Сапарева баня по един автобус. А ето и Корна Нинова:
„Предстоят местни избори. Моделът не беше сменен на върха, отгоре. Вие можете да го смените в основата. Да разградим феодалните имения на модела Борисов в общините. Мислете и заложете на тези, които не ви предадоха, на тези които пазят миналото и българщината и ви дават визия за бъдещето“. „След официалната част бяхме на Кирилова поляна, където всеки можеше да хапне и да отвори. Организирането на отбелязването на Жабокрек тази година беше от Благоевград, миналата година организатори бяхме ние, отбеляза Клечков.
И още прогнози, закани и команди. Депутатите на БСП няма да подкрепят подготвените от управляващите промени в Конституцията, потвърди лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя припомни, че БСП се противопоставя както на идеята 3-ти март повече да не бъде националният празник на България, така и на планраното преместване на Паметника на Съветската армия. Пред сизпатизанти на БСП Нинова нарече сегашното правителство „антинародно“: „Към корупцията се прибави и предателство на национални български интереси. Искам днес да ви дам гаранции, че когато се опре в парламента до гласовете на БСП, защото без тях бързата процедура за смяна на Конституцията не може да се случи, те няма да получат нито един глас на социалист-депутат“.
Ни дума за вина, за извинение някакво .Те са още като в партизанското време. То пък една акция! Нападнат немски лазарет, че и храната на ранените войници е прибрана преди 79 годи от командира Желю /така го изписват червените/ и хората му. И всеки път пред тоя паметник има червена истерия – дали и него, след този на Съветската армия, да не го вдигнат нанякъде в задния двор на някой изоставен цех. Там, на Жабокрек, хората освирепяват. Когато лидер на БСП за Кюстендилско беше Мая Манолова /сега там се опявил баща и -Божидар Иванов, наричан чичо Боби/ тя ораторстваше в картечарски стил: „Ще позволим ли ГЕРБ да продължи да управлява!“, „Ще допуснем ли …. еди-какво си!“ „Тепанье, тепанье!“ акомпанираха от по-задните редици. Та това – тепанье!

 

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *