Дупница – всеки срещу всеки
От “Граждански блок”-Дупница обявиха, че оттеглят подкрепата си за кмета на Дупница Първан Дангов /БСП/, обяви на пресконференция председателят на местната организация на платформата, създадена от бившия гл. прокурор Иван Гешев -Росен Тимчев. Според хората на Иван Гешев, които наскоро се обявиха и срещу председателя на ОбС в малкото Бобошево – Лариса Каменова, заради заплатата и от 3 хил. лева, градоначалникът на Дупница взема еднолични решения, които дори не са съгласувани с партията, издигнала го за поста, прилага груб стил на управление. А те били за открит и честен диалог, казва областният координатор на платформата и бивш управител на общинската болница, след което се стигна до съдебни дела срещу него, Росен Тимчев. Самият градоначалник Дангов каза в тази връзка, ча всичщо е заради предстоящото /утре/ гласуване за нов управител на общинскаат болница /макар и временен/ д-р Крум Бонев. Р.Тимчев държал и се надявал това да е д-р Михаил Кметски, сапаревобанчанинът. Та така.
Същевремнно – „съветниците в Дупница точат гилотината за председателя на Общинския съвет Костадин Костадинов.Общ фронт срещу съветник №1 са заформили ДБ, БСП, ГЕРБ, „Бъдеще за родината“, ДПС, „Народен съюз“, „Зелените“ и „Глас народен“. Коментира се, че за поста ще бъде избран Йонко Гергов от Партия на зелените, а на зам.- председател Шейхриар Златарска от ДПС. Съветници коментираха неофициално, че заплашили председателя със сигнал до КПКОНПИ, ако не подаде сам оставка, но той отказал. Сега искали не просто да го свалят от поста, а да прекратят мандата му като съветник. „Имат достатъчно основания за сигнал до Комисията за конфликт на интереси в Общинския съвет и до КПКОНПИ. Личното председателят на комисията в Дупница Йонко Гергов призова да се пуснат сигнали срещу Костадинов, защото той е работил със семейната си фирма по общински имоти. Използва служебното положение на съпругата си Райна, която работи в отдел ТСУ в община. Както образно се изрази в предизборната си кампания, чакат инвеститорите на табелката на общината. Обработват документите светкавично, след което Костадинов започва да работи по обектите. Това пише напорист местен сайт /агенция/. И току-виж – познала.
Тая Дупница, тая Дупница. Всеки е срещу всеки. А новият кмет Дангов – май е срещу всички. По местна дупнишка формула -„Обичам да ми е трудно и тежко!“. Ама и така не се управлява. Тежко е на всички…

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *