Канабис

n1-3

513_137610 000 лева парична гаранция наложи районният съд в Дупница за 70-годишната Николина Д. от близкото село Джерман за отглеждане на канабис, съобщиха от прокуратурата. При полицейска акция криминалистите открили 13 стръка добре гледан канабис в имота на бабата – зелената маса е 57 килограма, показал кантарът. На тавана на къщата и полицаите открили още 9 кг. изсушена трева. При обиска вкъщи си бил и внукът и Димитър А., на 21 години. Младежът нямал постоянна работа, ходел на работа в чужбина и се връщал пак в Джерман. Първоначално се смяташе, че и той „има участие“, срещу него няма повдигнато обвинение, казаха от РП. Баба Николина, преди да се пенсионира, е работила в някогашното ТКЗС в селото. Деянието и не е безобидно и затова гаранцията е безпрецедентна в такива случаи, коментираха магистрати.
Само преди месец в запустял имот отново в с. Джерман дупнишки ченгета откриха 23 стръка канабис. Растенията били окопани и поливани. Тогава беше задържан Йордан М., който имал имот в съседство с канабисовата градина. Той признал пред разследващите, че сам е засадил семената и се е грижил съвестно за тях. По случая е образувано досъдебно производство. Местните хора коментират, че преди няколко години и кмет на Джерман е бил обвинен, че отглежда канабис в имот край жп линията София-Кулата. Бил даден на съд, впоследствие е оправдан. Управникът казал в съдебната зала, че няма идея откъде се е самозасадила тревата в нивата му – предположил, че някой е хвърлил семето от преминаващ влак и канабисът избуял в имота му.

dscn99431Никаква, ама никаква новина не е за хванат канабисопроизводител в домашни условия. М.г. осъдиха коафьорка в Дупница – над ателието й /гараж/ в една саксия беше засадила и бая избуял един стрък. Отиде на съд, споразумение, условно присъда и … така се прави. Преди години над с. Падала кантонер на Пътното беше засадил две ниви, поливал ги с чиста планинска вода, притки им сложил, всеки ден с мотор се качвал да ги наглежда. И той сключи споразумение. Това лято къде ли не хващаха лаборатории – в с. Лозно, по Дупнишко. И т.н. Но да се върнем в Джерман. Там дадоха решителен и епичен отпор на плановете на общината да изгражда депо за отпадъци. Инсталацията, площадките за разтоварване и пр. струват 32 мил. лева, осигурени по европрограма. Ама – джерманци като един : „Не“! Не протестират обаче срещу канабисовото производство, в което хванаха този път баба Николина. Искат канабисът им да е екологично чист. Искат да не се отнемат от терените им – за да има къде да садят марихуаната. Джерманци имат опит в протестите – сега да спретнат един митинг в подкрепа на баба Николина и да съберат веднага 10 хилядарки за гаранцията й. Така, де!

dscn99001  520_2043

513_1384  kn-proteeeest

Юг News

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *