Дупница се пимпиризира

gerb-dupnitsa  kn-4iiiiimev

kn-pimpirevv

Символите на община Дупница – релеф на герба и знаме ще бъдат доставени до българската станция на Южния полюс. Това ще стане в средата на януари. Българските изследователи заминават на 4-и януари, а след завръщането си, част от тях ще гостуват в Дупница за среща с общинското ръководство и с общински съветници. „Инж. Чимев изпрати поздравителен адрес до проф. Пимпирев и всички участници в експедицията придружен със знамето на града. Очакваме видео и фотографии, след като се завърне експедицията“, каза по повод Антарктида интрига за града зам. кметът по социалните дейности Крум Милев.

kn-pimpirevv-1Знамето е с размери 1,70 x 1 м.,ушито е в местна фирма. Неотдавна в деловодството на общинския съвет в Дупница постъпило писмо от проф. Христо Пимпирев, шеф на Български антарктически институт. В него професорът, който лани настина на българската станция и трябваше кораби да го връщат обратно за лечение по болниците на няколко континента, изтъква „сътрудничество в областта на профилактиката на хора, поставени в екстремни условия, каквито са членове на експедицията, които всяка година посещават Антарктида“. Българските учени по време на експедициите си в продължение на няколко години прилагат протектор на имунната и антиоксидантна защита на организма. Този протектор съдържа патентован имунно стимулиращ комплекс и специфична комбинация от антиоксиданти, витамини и микроелементи. Пътуването, пребиваването и завръщането на членовете на експедицията до Антарктида е свързано с редица критични ситуации, които водят до промяна на имунния статус, което повлиява както на здравословното, така и психическото състояние. Членовете на експедицията са убедени напълно в ефективността на използвания от тях препарат. Този продукт е създаден от екип специалисти с ръководител проф. маг. Рагхамин Шекерджийски д.ф.н. и в непрекъснати консултации с видни учени и специалисти. В тази връзка в чест на ръководителя на проекта проф. Р. Шекерджийски, който е роден в Дупница обявен е за „почетен граждани“ на града и е дългогодишен декан на Фармацевтичния факултет на Медицинския университет, ръководството на Българския Антарктически институт и Националния център за полярни изследвания е предложило в писмото си на предстоящата експедиция да достави до българската станция на Южния полюс релеф на герба и знаме на Дупница. „След приключване на експедицията съществува възможност и част от участниците в нея да посетят града, като знак за особена почит и уважение към община Дупница, където проф. Шекерджийски е роден и започнал своята професионална дейност“, зарибява наивната Дупница професорът Пимпирев.
Тя работата е ясна. Дупница се пимпиризира. Някой да хване поне да обясни на дупничани в каква област и какви са научните достижения на проф. Пимпирев. И с какво е допринесъл за „просперитета и развитието на страната“. Новината за дупнишкия флаг, който ще се вее над ледените материци на Южния полюс дойде в деня, когато от прокуратурата съобщиха, че бившият кмет на Дупница инж. Атанас Янев е осъден окончателно на 1 година условно за престъпление по служба в мандата му 2007-2011 год. А в полицейския бюлетин имаше свада в ромското гето Гиздова махала, където съседи се клали, палили къщи, устроили си вендета. Беднотията и мизерията надничат отвсякъде.А леденият Пимпирев пиар с писма като това от деловодството в Дупница не помага с нищо и на никого. „Иди ми -дойди ми“ до Антарктида. Всеки път!

martenica-dupnica-15-big1  pochetni1

Юг News

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.