Само „Марек“

kn-maaarek-1  kn-maaarek

img_5508Само „Марек“
Само „Марек“, Само „Марек“, Само „Марек“ е отбор
Само Янко, Само Янко,Само Янко е треньор.
Ето вижте, ето вижте – всички ви ще победим…

И т.н. Тази химн се пееше в славните времена на футболния „Марек“ през 70-те години на миналия век, когато тимът от Станке Димитров, воден от Янко Динков-Влао, спечели бронз в републиканското първенство и отне от ЦСКА-Чорбата на финал на 24 май 1978 год. купата на Съветската армия /тогава/. 30 години по-късно тоя химн пак се запя. В зала Арена Дупница.

%d1%82%d0%b5%d0%be%d0%b4%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b5%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b8%d0%b5%d0%b2Таекуондистът на „Гладиатор“ Теодор Георгиев отново, за втори път, стана Спортист №1 на Дупница. Той получи своята награда на официална церемония пред около 500 зрители днес по обяд. Тежък грип пък спря от церемонията най-успешният треньор на България за 20-и век Димитър Пенев. Легендарният и още по-култов футболен наставник трябваше да бъде сред официалните гости, но не успя и поднесе чрез проф. д-р Васил Жечев, ректор на института по туризъм – Банско, своите поздрави към всички спортисти и треньори. Теодор Георгиев очаквано спечели приза, след като изпрати още една успешна година. Той спечели медали от турнирите с най-висок ранг в света от Австрия, Холандия и Хърватска. Стана бронзов медалист на Европейското първенство за студенти и Балкански шампион при мъжете. Георгиев беше избран и за най-добрия състезател по таекуондо за годината в България. На второ място се нареди вицешампионката на България в държавното лично първенство, бронзова медалистка на двойки и бронзова медалистка в държавното отборно първенство от клуб по бадминтон „Победа“ Магда Димитрова, а трети е сребърният медалист от Световното първенство за студенти в Беларус, републикански шампион за младежи и носител на Купа България, както и призьор от няколко турнира – Иван Илиев, състезател по силов трибой на „Марек 13“.

kn-maarek-2   kn-marekk

Призове взеха два отбора от града, за най-добър треньор, две индивидуални награди и пр. Със скандирания „Марек“, „Марек“ и изправени на крака, публиката приветства ветераните от златното поколение на футболния клуб. Част от тях бяха в залата и получиха от председателя на ОбС-Дупница Ивайло Константинов своите плакети за „почетен гражданин на Дупница“. Администратори твърдят, че футболистите с капитан Сашо Паргов за втори път получават плакетите „почетен“ – това станало още при соца. Сега отново. Но грешката си заслужава.
Дупница е невероятен спортен град, на което от десетилетия завижда Кюстендил, дори и съседните Перник, Благоевград, които имат и олимпийски и световни шампиони. Невероятна публика – не само за футбола в близкото минало, а и за волейболния „Марек-Ивкони“ в най-ново време, печелил три шампионски титли. Футболът се срина в Дупница, когато отборът изпадаше неспасяемо преди две години, зрители ходеха на стадион „Бончук“ благотворително – да платят билет и да внесат нещо в касата на тима, та „дано“. Преди години в областния Кюстендил при пълната хегемония на ВИС-2, местният „Велбъжд“ спечели три пъти бронзовото трето място в първенството. Висаджиите бяха обявили безплатен вход на стадион „Осогово“. Пълнеха се трибуните. Зрители, доста от които – с каскети, сядаха да гледат играта. Тръгваха си накрая и се питаха „кои играха“… Сега на награждаването на спортиста на годината в Кюстендил идват само треньорите, няколко общинари по задължение, няколко от репортерите. В Арена Дупница са стотици. „Само „Марек“!

Êí - 6 êîìïëåêòà òàáåëè ùå îáîçíà÷àò ãðàíèöèòå íà îáùèíà Äóïíèöà Ñíèìêà - ïðåñöåíòúð íà îáùèíàòà.  img_5523

img_5464  img_5468

photo_verybig_9186581  img_5479

Юг News

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.