Психиатър да помогне

Психиатърът д-р Александър Паризов става временно изпълняващ длъжността управител на общинската болница в Дупница. Това се разбра след спешна среща при кмета на града инж. Методи Чимев. Градоначалникът събра всички завеждащи отделения на общинската болница, след като сегашният шеф на здравното заведение д-р Владислав Миков подаде оставка. Завеждащите отделения са предложили известния дупнишки психиатър д-р Паризов да изпълнява шефските функции в болницата, която реално е пред фалит – задълженията й са над 1,2 млн. лева.
Това е петият нов шеф на болницата в Дупница след Любомир Таушански, Крум Бонев – макар и за кратко, Росен Тимчев, разследван, че е изпълнявал функциите с фалшив диплом, и гинеколога д-р Миков. “ Може би психиатър ще се справи“, коментират в града. Комплексът – със 100 активни болнични легла плюс по 15 в психиатрията и за туберкулозно болни, агонизира от година-две. Д-р Миков, последният шеф, поиска общината да стане гарант за вземане на спасителен 1 млн. лева банков кредит, а като му поставиха непосилни условия за това, хвърли оставката си. Изтъкна лични мотиви и в момента тече едномесечното му предизвестие за напускане. Ако болницата не фалира, ще се стигне до нов конкурс за нов шеф.

 
При соца гр. Станке Димитров имаше три болници – градска, транспортна при жп гарата и военна, при сегашния битак. Как стана така, че транспортната и военната се сляха, това стана по времето на синия кмет д-р Панчо Панайотов, никой не може да каже. Но в бившата военна болница се настани хирургията, екипът на д-р Ени Лефтеров и д-р Матей Попниколов, които сега са номер 1 в частната болница, наричана „Лефтеровата“. Т.е. – от три ще остане само една, частната. Всякакви упражнения да се се спасява общинската, са обречени. От постановката, че в града трябва да остане една – „Лефтеровата“. Вълненията сега са за тоя банков 1 милион лева кредит, за общинската болница. Това все пак са пари – кой ще ги прибере край смъртника общинска болница, е интригата.

 

Юг News

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *