Тайсън съм аз


26-годишният рецедивист Стефан Бориславов, известен с прякора Тайсъна – срещу чието име има официално заведен 14 присъди, нападнал „с гол в ръката нож“ ченгето на криминална полиция в Дупница Кирил Дишов. За да се защити униформеният възпроизвел изстрел, при което нападателят е ранен в крака. Оказана му е помощ в спешния център в Дупница, той е без опасност за живота. Раната е в лявата подбедрица, простреляният Тайсън е закаран в столична клиника – под конвой, разбира се. Стефан Бориславов-Тайсъна е известен на полицията с множество разнообразни престъпления – кражби, грабежи, повреждане на чужда собственост, нанасяне на телесни повреди. Официално му се водят в актива два случая. Осъждан е многократно. Инцидентът станал в иначе кротката Горна махала в Дупница. Полицейските служители издирвали мъжа за изясняване на съпричастността му към извършени кражби. Уведомен е дежурен прокурор за случая, пише в полицейските сводки. На мястото бил и шефът на полицията в Дупница Борислав Динев. „Колегата е действал в условия на неизбежна охрана. Води се следствие. Ромът на няколко пъти е замахнал с кухненски нож към него. Той и съпругата му са съпричастни към серия престъпления. Колегата е стрелял първо във въздуха, дал е предупредителен изстрел, след което го е прострелял в крака. Не смятам, че трябва да чака да бъде заклан от рецидивист“ – каза пред репортерите Динев. Установено е, че става въпрос за прочутия криминален „звяр“ в Дупница Тайсъна, който живее на улица „Саморанска“, пред стадиона.
Районна прокуратура – Дупница образува досъдебно производство срещу полицейски служител от Районното управление за причиняване на средна телесна повреда при изпълнение на службата – престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 2, в сл. на чл. 129, ал. 1 от НК. На 24.07.2017 г., около 15.30 ч., служител на РУ – МВР в гр. Дупница посетил адрес в града, на ул. „Саморанско шосе“, за връчване на призовка. Излезлият от дома – криминално проявеният Стефан Методиев нападнал служителя на реда, като извадил нож и започнал да го размахва. Полицаят извадил служебният си пистолет, произвел предупредителен изстрел във въздуха, след което стрелял в краката на Стефан Методиев. Куршумът преминал през меките тъкани на дясното му бедро и се забил в лявата подбедрица на мъжа, причинявайки средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затрудняване на движението на долен ляв крайник. На пострадалия била оказана спешна медицинска помощ, след което той бил транспортиран във ВМА-София. В хода на образуваното от РП-Дупница досъдебно производство са извършени всички възможни първоначални следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, взети кръвни проби за наличие на алкохол и наркотични вещества от участващите в инцидента. Полицейският служител е предал доброволно служебния си пистолет за назначаване на експертиза. Разследването на случая се извършва от следовател при Окръжна прокуратура – Кюстендил под надзора на Районната прокуратура в Дупница.
„Тайсън съм аз“, сигурно си припява циганинът в болничната стая на ВМА, където ченгетата го закарали – „за всеки случай – ами, ако даде фира, какво става! Трябва и да го лежи ченгето стрелец“. Ромите в града изобщо не допускат версията техният човек да е вадил нож. Ченгетата просто си стрелят на месо – когато и да и стане нещо по гетото, казват в хор те. „Циганска наглост, това племе не разбира от нищо друго освен от бой и стрелба“, подхвърлят дупничани. А други са още по-крайни. „Толкова ги тренират в стрелба полицаите, защо не се мерят където трябва – по-нагоре“…

Юг News

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.