Извън София

 
Масов бой на фенове спря в 41-ата минута мача между Локомотив и ЦСКА. Вандали от червената агитка пробиха загражденията. В чашата на стадиона бяха само гардове на АЛФА СОТ, които не успяха да удържат вандалите. Полицията беше около стадиона и докато дойде, на пистата стана страшно. Запалянковците тръгнаха към централната трибуна. В същото време черно-бели ултраси излязоха от трибуна Бесика и на пистата се заформи страховито меле. Едва тогава полицията се намеси. Най-малко 12 души са арестувани заради хулиганското нахлуване на фенове на терена, което прекъсна мача Локо – ЦСКА на Лаута. Това съобщи директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. Според него частната охрана не е успяла да удържи положението при атаката на запалянковците и се е наложило да се намесят частите на полицията, които са дежурили извън стадиона.
И 202-ма да арестуват – все тая. ЦСКА взима трите точки, може и служебно 3:0 да им присъдят, та става 4:0. Поредните наивници. Този път са пловдивчани. Преди години – в Перник, преди това – в Кюстендил. Май имаше и в Благоевград. ЦСКА и Левски /наричан, ама най-голямата несправедливост и тъпотия е това на света/ „отбор на народа“ , си вземат това, за което са дошли според схемата на първенството и толкоз. Не е само футболът. Ами във всичко. Животът на българите е „в София“ и „извън София“. Наглост и бруталност – какво друго от тая София. Ботев е счел да напише за обесения Апостол – „плачи – близо край град София“. Едва ли е изтървано това „град“. На фотографиите от времето на предосвобожденска България София е с две купи сено отпред, на входа откъм Копитото. Ама руската административна хегемония от страна на поробителя след 1878 год. отреждат друга перспектива и съдба на тоя град, както го е вкарал в неотразимото си стихотворение Ботев. Е, при соца нещата дръпнаха страшно лошо и напред. Нали правешкия сатрап беше от Правец, Софийско.
Да забравим. Нали сме по нови демократични правила. Какво извън София се пръкна и създаде и не беше обсебено и ограбено в столицата ни. И да завършим пак с футбола. Един Лудогорец се мъчи от името на Разград да бърка тая аномалия „София и другото“, та де що има медии, се чудят като как да вкарат като втора, че и трета новина в емисиите си евромач на гарнитурата на братя Домусчиеви. Преди това ни се въртят кадри как някой треторазряден играч на Левски е под въпрос заради контузия. Или, че козирката на сектор „А“ на стадион „Георги Аспарухов“ ще се ремонтира и пребоядисва 5 месеца след направата й.
Пълна несъстоятелност. София. А извън нея. Бой, пръти и кръв – тоя път на Лаута в Пловдив. Нищо ново и доникъде.

 

Юг News

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *