Мигрантите – пореден бизнесIMG_20160706_171836

мигранти

Обяви за набиране на мигранти, които да бъдат преведени през западната ни граница, пуснаха каналджии. Те търсят хора, които да прекарат към Сърбия, Германия, Австрия. Обявите бяха налепени на няколко места в кюстендилския квартал при така нар. Ваксевско общежитие, сигнализираха живеещи наблизо. Текстът е саморъчен, написан с черен флумастер. Дадени са телефон за връзка и място за явка – всяка сряда и събота на пазара „до топлата вода“. Уточнява се, че мигрантите трябва да са от Сирия и Афганистан. Защо само такива – „нема яснота“.  „Анонимността е гарантирана“, уверява обявителят, като явно не познава граматиката на двойните съгласни и я е написал с едно „т“. Качил е и снимка, с препаска на едното око.
Обявите може да са провокация или нечия шега, но нещата може и да не са толкова безобидни, коментират минувачи в квартала, където до скоро можело да се видят налепени. Полицията вече е сигнализирана и прави проверка, каза говорителят на областната дирекция на МВР Катя Табачка. Трябва да се разтичат и от ДАНС. Че Кюстендилско /и Радомирско/ е каналджийски район, се знае от самото начало с бежанската криза. Има няколко задържани каналджии, двама са вече и осъдени – единият е дупничанин /има си хас!/. Деветима каналджии и от Босилеград престояха за различно като брой часове по арестите, отиват и на съд за прекарване на „клети сирийци“ закъм Сръбско. А в Треклянско изобщо не се чудиха много, като се разбереше, че някоя съборетина къща гредоред, която и 100 лева не струва, е купена за 300 лева от непознат. „Ще прекарват каналджии“, наясно са местните по паланките. В Кюстендил пък се подмята за върволица от непознати, които все „дюнери ядат“, а дюнерджията е иракчанин. И т.н.

Picture 1073

Êí - 30 áåæàíöè îò "Èçòî÷íèÿ ñâÿò" áÿõà çàäúðæàíè êðàé ãðàäñêîòî ñìåòèùå ïðè êþñòåíäèëñêîòî ñ.Ðàäëîâöè. Êìåòúò íà îáùèíàòà Ïåòúð Ïàóíîâ /îò Äÿñíà êîàëèöèÿ/ îáÿâè, ÷å ùå íàãðàäè 6 ãàðäîâå îò ÎÏ "Îõðàíà", îêàçàëè ñå ïúðâè íà ìÿñòîòî. Ñíèìêà - èçïðàùà Êèðèë ÔÀËÈÍ

Значи някои по Кюстендилско навреме подхванаха бизнес с мигрантите. Сега ще трябва да спират – просто бежанците ги няма и няма и да се появят. Маршрутите им и крайната дестинация са през други граници и земи. Ей, тоя Кюстендил, това Краище. Не му върви на бизнес. А иначе от всичко нашенци правят бизнес – с тубите бензин през югоембаргото, с българското гражданство на македонци, шиптъри, черногорци, с фалшиво евро, с което кюстендилци /заедно с пловдивчани/ са гении в жанра, за цигарите без бандерол да не говорим. Обявите за набиране на бежанци също си е попадение. Преди години, докато НАТО атакуваше над Белград местен „предприемач“ Димитър /Митко/ Скендерски също беше пуснал обява, че набила доброволци, които да се бият в Сърбия за Сърбия. После се разбра, че е пуснал обявата на 5-6 водки, по шуменско радио. Абе, бизнес да става!

Юг News

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *