Колегите да се стегнат


Протестни шествия и бдения в памет на убитата в Русе журналистка Виктория Маринова се състояха тази вечер в много градове в страната. На площад „Свобода“ в Русе пред паметника на свободата дойдоха хиляди, за да почетат паметта на убитата журналистка. Десетки софиянци се събраха на площад „Света Неделя“, за да изразят почитта си към убитата в Русе журналистка. „Този път се надявам реакцията на обществото да бъде много твърда, много остра, защото е нужно да излезем от този омагьосан кръг. Управляващите отдавна са загубили нашето доверие – доказано е. Затова и хората се събират днес, защото не вярват, че това убийство ще бъде разкрито“, каза участник в бдението. Без политически искания старозагорци излязоха да се поклонят пред паметта на Виктория Маринова. Бдението събра съпричастни към трагедията на площада пред църквата „Свети Николай“. Организаторите призоваха за повече доверие в работата на МВР, за да могат разследващите да си свършат бързо работата, и поискаха справедлив процес за извършителя на жестокото убийство, когато бъде заловен. Бдения в памет на Виктория Маринова се състояха във Видин и Плевен. В Ямбол таксиметрови шофьори се присъединиха към протестното шествие на журналистите. С развети знамена. То е ясно – такситата.
Колегите да се стегнат. Единственото ясно дотук по случая е, че – бог да я прости, Вики Маринова е била административен шеф в русенска телевизия. Такива има във всеки по-голям областен град. Била водила предаване – не се е чуло. От чисто човешка страна е трагедия, смъртта не се поправя. Но от професионална гледна точка – нищо. Не е правила кой знае какви разследвания, предполагаме, че да я вземат на прицел разните местни мафиотмета и мутри. Впрочем защо нищо не се казва и пише за биографията й – семейна и като журналист. Правиш си джокинга посред бял ден на кея в Русе. О, кей! Жена си. На такова място. Май сама си го търсиш. Уви – това е било последното й тичане. Но за журналистическия й ореол, нека не се преиграва. Човешка мъка и солидарнсот – да. Убит по брутален начин журналист, нека се разкрие – и тогава. Тогава пак да има протести – срещу убиеца, посегнал на журналист. Да се стегнем!

Юг News

One Comment

  1. Анонимен

    Учудващо вашата медия много правилно предположи развоя на нещата още преди официалната позиция. Поздравления за журналистическия нюх!!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.