Дерзайте, г-н Пеев

Състоянието на директора на дупнишкия театър „Невена Коканова“ популярния 79-годишен актьор Славчо Пеев, на когото в сряда вечерта бе поставен стенд след остър преден инфаркт на миокарда, се подобрява и той е стабилен, казаха от болницата в Дупница по уикенда. В събота дори искал да си тръгва за София, чакал го синът му. Едва го удържали дежурните лекари. „Да дойде синът ти, не ти да отиваш в това положениие, в което си“, строго разпоредили докторите. Атктьорът се влошил към края на премиерното представление на „Почти като човешки глас“ с режисьор Валентин Балабанов. С този пиеса театърът подготви и излезе на сцена по повод празника на Дупница, на 19 октомври – Отчов ден. Пеев се почувствал зле, и предните дни имало симптоми. Но продължил да тича и „бъхта“ около постановката – хеле пък и един от актьорите запрашил към Англия /Лондон/. И нямало кой. Получил инфаркт, запушване на артерия на сърцето. Бил е и с хипертонична криза и белодробен оток. Прит е спешно в частната болница. Направена му е успешна безкръвна нитервенция- стенд.

От няколко дни, както и през уикенда, беше под постоянно наблюдение от кардиолозите и реаниматорите. Ще му бъдат направени допълнителни кръвни и други изследвания в такива случаи. Поне за година ще е на медикаменти /лекарства/, за да се поддържа в добро състояние сърдечната дейност. Не се налага на този етап преместване в столична клиника. Състоятието му се подобрява, актьорът е контактен, разговаря по джиесема, дори дал интервюта на интересуващи се за състоянието му медии. Някои написаха, че в началото на следващаат седмица актьорът ще бъде преместен в столично здравно заведение. Обадила му се самата Стоянка Мутафова: „Айде, бе Славчо – идвай си. Само ние с тебе останахме, кой ще играе. Идвай си по-скоро“, приканила го „госпожата стихийно бедствие“.
И без да го приканва, на Пеев и минутка не му се седи в болницата. Ама докторите си знаят тяхната. Чудесно е, че актьорът е с висок дух, дори май неглижира нещата. А не трябва така. Да изпълни всички лекарски указания – първо, да се възстанови напълно и пак да поведе трупата от дупнишкото театро на турнета в САЩ и по Европа. Ама не и преди да е на 100% възстановен. Не.
Дерзайте, г-н Пеев!

Юг News

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *