Режисура в униформа

Пред деца от детските заведения и училищата в Кюстендил бяха показани акции по тактическо задържане на автомобил с нарушители, преследване, задържане на извършители на престъпление с помощта на служебно куче. Демонстрациите се състояха на стадион „Осогово“. Представени бяха и новите полицейски автомобили, служебно оборудване, защитни средства и въоръжение, ползвани от полицаите, сред които автомат „Калашников“ и оръжие от снаряжението на групата за бързи действия.
Разиграният сценарий по задържането на престъпници се състоя, след като автомобил с нарушители не се подчини на подаден стоп сигнал. Последва преследване, чуха се изстрели, а групата за бързи действия спря принудително автомобила и задържа бегълците. При демонстрацията бяха ползвани помощни средства и специално обучено куче. „По този начин се реагира при извършено тежко престъпление“, обясниха криминалистите – главни действащи лица в постановката под униформа. Децата бяха впечатлени най-много от специално обученото куче, а сред желаещите да станат полицаи имаше и много момичета. „Чуваме по телевизията, че има много престъпници и престъпления. Чичо ми е полицай, а когато порасна, ще му бъде подкрепление“, разказа едно от децата. Полицейското куче Виктор е купено от Германия. То е на две години и девет месеца и е обучено да изпълнява патрулно-постова дейност, охрана на масови мероприятия, работа по следа срещу извършители на престъпления. Досега е участвало в по две акции в Кюстендил и в София. Демонстрациите са част от събитията, посветени на професионалния празник на полицията.
Толкоз. Някои от доведените по график и под строй дечица гледаха уплашено. Дали взеха насериозно бандитите, които – няма как да не бъдат натръшкани на пистата. Или от тежко въоръжените до зъби ченгета, които не си поплюваха, докато си изиграят нещата в демонстрациите. Пък после се чудим защо в един от епизодите на „По-по-най“ едно момченце се изтърва да каже, че иска да стане полицай. „Да убивам хора“, обоснова се малчуганът. Та такива демонстрации на централиня градски стадиан – просто да се внимава. Най-добър изпълнител – Виктор, купено от Германия.

Юг News

/

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *