Районен съд в Кюстендил отправда по всички обвинения фермера Петър Пишелов, който преди две години изостави в Осоговската планина стадото си коне, а няколко от животните бяха намерени от туристи мъртви под преспите сняг и от глад. От ведомствоот написаха
Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров оправда Петър Пищалов по повдигнатото обвинение от Районна прокуратура – Кюстендил, за това че от неустановена дата през 2017 г. до 04.04.2018 г., в планината Осогово, умишлено е причинил смъртта на 5 броя коне, във връзка с дейността си по отглеждане на животни / престъпление по чл. 325 б, ал.2, т.1, във вр. с ал.1 от НК /.
Районна прокуратура бе за налагане на административно наказание на обвиняемия в размер от 1 000 – 5 000 лв. Във връзка със същия случай, както и с дейността на обвиняемия, същият съдебен състав вече потвърди частично Наказателно постановление на Областна дирекция по безопасност на храните, по три от посочените нарушения, за което обвиняемият Петър П. е осъден да плати глоба на обща стойност 3 000 лв.
Решението подлежи на обжалване – прокуратурата обяви, че ще протестира .И какво. Нищо. Пищелов е пич, вижда се. На няколко пъти той каза пред репортерите, че друг, приятелката му – за да му отмъсти, е виновен за това част от конете му да умрат. Просто природозащитници и защитници на животните преиграли по мрежата, за да му навредят. Междувременно стадото му оцеля, а в планината му се родиха и няколко малки кончета. Малки кончета, оправдателна присъда, Всичко е повече от точно. Да изцвилиш -просто. И Темида – и тя.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *