Без фанфари
Даяна Димитрова от клуба по художествена гимнастика „Велбъжд” е спортист на годината на Кюстендил, а отбор на годината е Ансамбъл Девойки старша възраст- Клуб по художествена гимнастика „Велбъжд”. Това стана ясно днес на обяд. Изборът се оргаизира за 22-ви път. Има изчбор и за най-добър състезател от всеки спортен клуб и най-добър отбор.
През 2021 година Даяна Димитрова е спечелила 27 медала от държавни и международни турнири. Треньори са е Валя Машова и Елена Близнакова. На второ място в престижната класация е Тодор Настев от СК „Дарис „Кюстендил”.Третият също е състезател по карате- Юлиян Захариев от спортен клуб „Чикара- ли”.Титлата отбор на годината грабна Ансамбъл Девойки старша възраст- Клуб по художествена гимнастика „Велбъжд”. Та са държавни шампионки за 2021г. в най-високата категория в художествената гимнастика – категория Елит, в конкуренцията на 21 отбора от страната. Отличените спортисти получиха плакети и парични награди и от кмета на община Кюстендил Петър Паунов на официална церемония в новоремонтираната зала по баскетбол на стадион Осогово. Те бяха наградени за спортните си постижения и от рекламодатели и дългогодишни партньори на медията съорганизатор.
На церемонията златната медалистка от Олимпийските игри в Токио – Ерика Зафирова и нейната треньорка Валя Машова получиха плакета „Почетен гражданин на Кюстендил” от кмета Петър Паунов.
Спаортистите са си спортисти. Защо е необходимо обаче да се надуват фанфари за нещо, което изобщо не е значимо за града. Голямо нещо – клубът по художествена гимнастика явно открива таланти, които после тръгват към София и да се уреждат при шефката на БФХГ Илияна Раева. Другите спортове в Кюстендил хич ги няма. Няма ги и ВИС, покойник е и Стойчо Иванов, няма ги и борците и борчетата, които насеха медали и слава. Кой-знае защо Общината толерира футбола, харчи неоправдано пари за отбори, които кретат и изпадат ли изпадат към селската група. Някога имаше лекоатлети – да си спомним за Иванка Христова еи нейното гюлле например. Алпинизъм. Акробатика. Батут. Забравете. Впрочем вижте базата – стадион „Странджата“, Пък и новореновирания комплекс „Осогово“, където по пистата я видиш някой ентусиат на подтичва за форма и здряве, я не. Няма спорт, елитен, професионален в тоя Кюстендил. Затова – без фанфари в края на годината!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *