Браво на кръчмарите от Кюстендил. Ето какво от тях след поредните забрани, мерки, ограничения в сила до 18 февруари. „Сами си омръзнахме да обясняваме,че проблемът не е в нас и че не ние трябва да го оправяме.То не бяха мерки, проверки, затваряния….Обидно е да си жертва, все да си виновен, все да спазваш всички безумни ограничения и да се опитваш да си жив… Ето позицията ни:
1.Ние и сега работим с по-малко от 50% от капацитета си и проверяване за здравни сертификати.И едва успяваме да покрием разходите си, които са повече от приходите.И всичко това заради последното нещо,което ни е останало – достойнството.И заради отговорността да не оставим персонала си без средства точно сега, в средата на зимата, при безумно покачване на цените.
2.Непълнолетните (децата) са отговорност на родителите им.Не на бизнеса.Редно е родителите да ги ограничават, не заведенията.И ако непълнолетен е в МОЛ или сладкарница, нека глобят родителя, че не го е контролирал, а не собственика на обекта.Бизнесът трябва да е отворен за всички,защото за това е създаден.
3.Не сме съгласни пак, отново и само за нас да важи ограничението за зелен сертификат.И за персонал и за клиенти. Явно в парламента може без сертификат.Видяхме го всички.Обаче ние сме тормозени от безумните проверки на коя ли не институция.Администрацията, производството, парламента…те са друга в държава, не в тази , в която сме ние.
4.Не.Нямаме финансови помощи затова,че сме дискриминирани и рестрикциите важат само за нас.Правилата така са разписани,че да не стигнат средставата до нас.
5.Няма да коментираме кой от нас , защо и докога ще затвори обекта си.Който и да е, не го прави от хубаво.Това е най-тежкото решение, което може да вземе един предприемач.Нека имаме уважение към колегите, които са на прага на този избор и ги подкрепим.Макар и морално.
Обръщаме към всички институции, които имат самочувствието да се упражняват на наш гръб – било да сътворяват заповеди или да ги контролират. Бизнес се гради с години.С много труд, стрес, емоция,лишения… Бизнесът не е просто работа. За нас бизнесът ни е живот. И не смейте да ни унижавате повече.Не ни притискайте за неща, в които сами не вярвате. Ние ще сме тук задълго.А вие?“
Е, какво – точно казано.“Наздраве!“ на кръчмарите.

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *