Наглотия от векове за векове
Всички тръпнем да разберем как ще приключат нотите с Русия, изгонването на 70-те руски дипломати /агенти/, какви изобщо ще са последствията. Президентът казал нещо в Мадрид, Кирил Петков снове и нещо се оправдава пред червените на Корна Нинова. Направи една смела стъпка и е готов да даде заден ход. Местните червенюги няма да оставят нещата току-така, ще предприемат някоя подписка, искане, ултиматум,  акция /може и Соболева/.
Край с наглотията – „от векове за векове“. Не ходете чак до посолства, президентства, паметни места и т.н. На мястото, където живеем, си спомнете как е. Кой да обясни на кюстендилци защо централното заведение в града допреди 30-на години се казваше „Москва“, по-надолу – рестарант „Брянск“. В Благоевград „Волга“. В Дупница /Станке Димитров/ магазинът за битова техника и части се казваше… „Гагарин“. Футболният турнир за Купата на българия беше Купа на Съветската армия. В петъците от-до гледахме руска телевизия. А от руските филми ни се гадеше – още при влизането в салона или със сядането пред телевизора. Някога бай Тодор Живков се палеше, та знае ли се. „Рамо до рамо, сърце до сърце“. „Два организма, една кръвоносна система “ . „Так держать, братушки!“ И пр.
И сега – да ни отправят такива вербални ноти. Ами да се изнасят, бе, да си закриват посолство, консулства, руски културни центрове, училища, рокерските отряди „Ночие волки“ / а, не да ми правят събори над Хисарлъка всяка година!/ .Какви са тия „преглед на руската песен“, „Ромашки“ разни. Да си ходят.Ние ще се оправим!!!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *