РИОСВ ще наложи глоба на община Дупница заради пушек от самозапалване и нерегламентирано ползване на градското сметище, което е закрито от 1 януари 2018 год., обяви на сайта си регионалната екоинспекция със седалище в Перник. При проверката инспектори са констатирали, че в депото се изсипват битови и строителни отпадъци. Освен това не се извършва запръстяване и не е осигурено достатъчно количество земна маса за гасене по димящите от месеци участъци по сметището. Ситуацията на сметището не е овладяна и то отново пуши. Вишсокият към 200 м. скат с депонирани стари отпадъци дими след всеки дъжд и в жегите и това обдимява района на около. От съобщението на сайта на екоинспекцията става ясно, че закритото депо за неопасни отпадъци в местността Злево всъщност си функционира.
Същевременно в Бобовдолско готвят протести заради натрупан боклук по селата. От с.Шатрово се заканват да закарат камари боклук на входа на общината, каза бившият кмет на селото Явор Кашукеев.Заради авариралата единствена сметосъбирачна машина и в 17-те села на общината се е натрупал доста боклук. В Шатрово съдовете за смет не са събирани повече от месец, каза Кашукеев. „Тия 100 чиновника в общината в Бобов дол да заделят по една заплата и да купят нов камион за сметосъбирането“, ръмжи той.
Изобщо – много боклук му се събра на Дупнишко, Бобовдолско това лято. Че и гори тоя боклук – на сметището, под АМ „Струма“ в ТЕЦ-а. И няма оправяне. Не е случайно, че българинът има едно определение за някого – „боклук“!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *