След дядо Ильо
ГЕРБ печели убедително вота в Кюстендилско с 30,89 % или с 10 502 гласа, а ДПС е трето, като изпреварва ПП-ДБ с 60 гласа – 10,55 процента или 3587 гласа за Движението срещу 10,37% или 3 527 гласа за коалицията на партията на Кирил Петков Петков-Асен Василев и Да България. Това сочат окончателните резултати от гласуването за 10 МИР при 100 процента обработени секционни протоколи Втора с много добър резултат 14,94 % или 5 080 гласа е партия „Възраждане“. При тези проценти е трудно да се прогнозира как ще се разпределят 4-те мандата в избирателния район. Дали втори мандат ще спечели ГЕРБ, а ПП-ДБ може да остане и без мандат, а той да отиде при ДПС.
Какво ти, в Дупница вече се черпеха Фурор! Очаква се Николай Златарски да бъде депутат, това е истински успех. Вота на ДПС се разшири сред хора, които не се определят като турци или роми в Кюстендилска област. /Мили, Боже! Докъде се стигна!/„Вероятно ще имаме мандат за първи път в Кюстендилска област! Ще има правителство, не е възможно от две партии, няма математическа възможност, още не е ясно и кои са депутатите за Кюстендилска област. Трябва да се търси политическа логика и обоснованост. Необходими са окончателните мандати. Денят мина светкавично, без проблеми. Хората не вярват на политиците, но на нас повярваха, ДПС излезе от етническата си легитимност. Партиите трябва да заживеят в разбирателство. Затова и сметките не излизат. Ние работих здраво, благодаря на всички приятели. Ако ПП не искат, ИТН не сикат, значи идва експертното правителство.“ – каза областният лидер на ДПС Николай Златарски за една местна агенция. Не са точни тия писания. Бат Сали от Самоков стана депутат в Кюстендил д мижавите 800 гласа през 2014-а. Тогава имаше и протести. А начело с д-р Стоян Стоянов ДПС стигна до над 1 300 гласове преди две години.
Всичко се случва в регион, където едва ли живеят повече от 50 етнически турци /мюсюлмани/. Всичко е комерсиално, мръсна търговия с вот и купуване поголовно сред ромите. И ето ти мандат. Имаше един доказан историк в Кюстендил – Денчо Митев се казваше. Той описваше последните минути на Ильо войвода. Сложил си хайдушката униформа. Препасал сабята и почнал да я размахва над главата си. „Турци, бре! Че ги изколям…!“. Бил е на 91 г. Наскоро му почистиха гроба и паметника на кюстендилското гробище. Как ли му е сега ня войводата, с ДПС депутат?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *