Другата гледна точка

Picture 1496
Нещо като третата страна на медала. Народната дума е – „на кестерме“. Или просто друга гледна точка. Каквато позиция е почти изключено да се прочете или поне да се усети от доминиращите по чисто конюнктурни, нагласени, преднамерени и подставено списвани онлайн /и хартиени/ издания. Бълващи една и съща информация и с афинитет към една и съща проблематика, ако тази дума е уместно да се използва. Каква ти друга гледна точка, всичко се повтаря до втръсване в рамките на денонощието. Телевизиите се дебнат и гонят /наричат го конкуриране, а то не е/ и дори и времево се застигат и застъпват с една и съща като ракурс, позиция, интонация и акцентиране по която и да решите тема. И как иначе – екипите и репортерите вървят заедно, записват едни и същи персонажи, разменят си записите, менкат си темите и информация. Затова от екрана минава едно и също, едно и също! Така е и в агенциите, по сайтовете.
Сайтът „Юг news“ не иска и няма да е в тона на тези еднакви до болка информационни сайтове и форуми. ДРУГАТА ГЛЕДНА ТОЧКА E НАШАТА ГЛЕДНА ТОЧКА! Ето конкретен пример. От месец-два се вдига такъв шум за подетата от омбудсмана Мая Манолова кампания „Великден за всеки“. На няколко пъти тя обявява, че инициативата й е тръгнала тъкмо от родния й Кюстендил. Кюстендил бил шампион, заедно с малките Невестино и Трекляно, в събирането на средства в благотворителното начинание, каза го самата тя. Ето, и сега, в събота , 23 април, на пл. Велбъжд замислят шумен концерт. Но защо ли тъкмо в Кюстендил започват да подозират, че това е една масирана пиар кампания на Манолова, която щяла да се кандидатира за президент на предстоящия вот за нов държавен глава? Дали тези подозрения имат логика и са резонни. Знае ли човек. Такива интерпретации по темата са друга гледна точка, но едва ли са сериозни, трябва да помислим…
Затова – другата точка не означава псевдооригиналничене, съзнателно търсеното скандално мнение, махленско предизвикателното, лафене от кафенетата. А аргументирано, убедително, истинско застъпване на СОБСТВЕНА ГЛЕДНА ТОЧКА. Която поражда размисли, застъпване на позитивна позиция, предизвикване на спорове, добронамерен дебат, търсене на истината. На истината, която отчаяно търсят стотици, хиляди, толкова много българи. И не я откриват.
Нека усилията ни да са насочени към това – истината. Другата, различната гледна точка. НЕЯ АДМИРИРАМЕ в тези си усилия!
Екипът на Юг News

==================================

One Comment

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *