Надувката като спорт

   

За 18-а поредна година Кюстендил награди най-добрите спортисти за 2017 година на церемония в клуб “Шампиони” на спортен комплекс “Осогово”. 26 спортни клуба направиха предложения за “Спортист на Кюстендил 2017”. В гласуването за втора година участваха и самите спортни клубове. Традиционно изборът беше направен и от спортните журналисти, и представителите на регионални и национални медии в Кюстендил. Спортист №1 на Кюстендил в анкетата на Дарик радио и община Кюстендил за 2017 – националният състезател по борба Августин Спасов. Спортист №2 за 2017 година е от карате клуб „Шурикен“ и неговото име е Георги Матуски с треньор Емил Димитров. Състезателката по художествена гимнастика Цветозара Миленкова от клуб „Велбъжд“ е спортист №3. Родена през 2007 година в Кюстендил тя започна да тренира художествена гимнастика едва на 3-годишна възраст при Весела Николчова, а в залата я довежда нейната майка, стана ясно при награждаването. Купи, парични награди и плакети получиха тримата най-добри спортисти за 2017 година на Кюстендил от кмета на Кюстендил Петър Паунов. По традиция, спортистите от призовата тройка получиха награди и от фирмите-спонсори, приятели на Дарик радио. Наградени със специално изработен за церемонията плакет бяха и всички спортисти, които са под №1 в своя спортен клуб. Отличени бяха и спортисти с увреждания, както и състезатели на нови спортни клубове, които са в процес на регистрация.
По традиция честта да разреже специално подготвената за повода торта се падна на Августин Спасов, който е родом от Дупница. Той сподели пред журналисти, че е изключително щастлив от факта, че е избран за спортист №1 на Кюстендил. „Горд съм с тази награди, благодаря на всички, които са гласували за мен. Ще се постарая догодина постиженията ми да бъдат още по-добри.“, каза пред журналисти Августин, който си пожела да стане европейски шампион. На церемонията присъстваха Виктор Янев – областен управител, Светослав Василев – зам.-кмет на Община Кюстендил, Михаела Крумова, председател на общинския съвет и др.
Ей това е – награди, награди. Кмет, областен шеф, управници. А и за какво. Пълни надувки. Що за спорт има Кюстендил и съседна Дупница, която без „Марек“ и волейболния „Ивкони“ хич я няма. Ами Кюстендил. Остатъците от ВИС епохата. Борба, още по-далечни остатъци от славата на худ. гимнастиката в града. Но класирания, купи, призове, торти. Защо няма финансист номер 1 на Кюстендил, лекар номер 1, писател или художник номер 1. А спортистите са по дисциплини, раздели, клубове и всички са номер 1. А то нищо. Никой не ги знае, чак толкова. И като номер 1.

Юг News

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *