То бива, бива – ама Хелоуин

Кметът на душнишкото село Бистрица, Кирил Огненски облече за днешния работен ден народна носия. А днес е Хелоуин „От няколко години, на днешния ден се обличат, мало и голямо в някакви страшни костюми на зверове, дяволи, вещици и т.н. Въпрос на избор, разбира се, и аз уважавам това решение на всеки. И защото днес е ден за премяна днес е и… аз също се премених. Готов съм да споря, дали някъде в Европа, в Америка или на Антарктида има по-красиви и истински, чисто национални елементи на местните облекла. Затова днес съм на работа облечен в чисто българска носия”, написа Огненски в социалната мрежа.

Кметски работи. Ама и кретенията Хелоуин сред подрастващите потенциални джендъри не е лесна. Такива няма как да се изявят иначе, освен да се самоомаскарят по USA стилистиката и да подражават. У нас ще се утвърди това нещо. Защо. Първо заради интелектуалния инфантилизъм у представителите на съответната юношеска и незряла възраст. Търговците обаче са виновни. Даже и тия на пазара, дето изкарват тикви да продават преди Хелоуина. Да продадат една-две. „Виж, какво, мой човек. Ноември и февруари са най-бедните откъм търговия дни, няма никакви наши празници. На Трифон Зарезан се пие, по магазините обаче няма оборот, всеки по домашному се справя. Левски е обесен през февруари – не става за реклама, шум, алъш-вериш. Виж, тая глупотевина Хелоуин при тийнейджърите – става и става. Те се правят на маймуни, купуват дрехи, тоалети, маски, роби и пр. „, вади своя логика собственик на детски магазин на пъпа на Кюстендил.
Лошото е, че и преподаватели, родители, шефове на звена, тартори на групи насърчават хелоуизма. И чанченето май събира все повече и повече ентусиасти. Някои и не знаят какво е Хелоуин, ама се гримират, и аранжират, стават на посмешище. То бива, бива – амаа …

Юг News

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *