ЧНГ контейнер!

 

Община Кюстендил ще може да депонира битовите си отпадъци след 1 януари догодина, като ползва 10 % квота от капацитета на депата на Перник или Самоков. Така е според решение на МС, съобщи на заседание на общинския съвет кметът на Кюстендил Петър Паунов. В началото на 2018 год. ще стартира проект за изграждане на инсталации за сепариране и компостиране, който да позволи част от битовите отпадъци, които не са опасни, да се транспортират до депо – дали в Перник или в Самоков, предстои да се реши, каза Паунов. Повече от ясно е, че проблемът с битовите отпадъци ще се пренесе и в следващата година, добави той.
На някой да му стана ясно като къде ще се карат боклуците на Кюстендил след 0 часа при настъпването на 2018-а? Ами – никъде. То и на кмета Паунов не му е ясно нищо, ама не скача. За разлика от пазарджишкия му колега Тодор Попов, който побърза да обяви бедствено положение за общината и призова и останалите от региона колеги да го последват. Ама дали по политически съображения, но Паунов, който е председател на сдружението с 6 общини „Рила еко“, не обявява бедствено положение или криза. Затова пък кметове на общини от Кюстендилска област признават, че кризата с боклука е въпрос на дни и дори на часове. Като честитка „ЧНГ!“ ще стане. И друго казват кметовете. Това, че се надяват да се вземе централно решение досегашните градски сметища да останат и да бъдат използвани, макар и за още ограничено време. „И сега да ни се размине, па натам, че видим“… От ЕК ще си траят и сега. Така, де.
Както върви, и елхите си няма къде да хвърлят изправените пред отпадъчна криза по Кюстендилско и в други краища на страната. Къде спаха, ами не правиха депа. Празници на черешата, на свилата, на тиквата, на мушмула, концерт след концерт с разни румънки и израелки певици и пр. И сега – няма депо. Ще си ги хвърлят в двора елхите. При сгурията от печката, при ланската шума, при старите гуми от опела, при торбичките с огризките от претоварените софри от Коледата и Нова година. ЧНГ!

Юг News

One Comment

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *